Igazi vitaminbomba a szeles őszi napokra ez a különleges ízvilágú krémleves.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 3 db karalábé
  • 2 db nagyobb méretű édesburgonya
  • 1 db közepes fej hagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • főzőtejszín

A tetejére:

  • rukkola
  • olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket ebben teljesen puhára főzzük.
  • Ha a zöldségeink megpuhultak, akkor annyi vízben, amennyi épp ellepi a már megfőtt zöldségeket (ha szükséges, akkor inkább öntsünk le róla- utólag lehet pótolni) botmixer segítségével pürésítjük. Ezt követően körülbelül 1-1,5 dl főzőtejszínnel összeforraljuk, és utólag sóval, esetleg borssal ízesítjük.
  • A tetejére a rukkolát nagyon kevés olajon megfuttatjuk, folyamatos kevergetés mellett ropogósra sütjük.
  • A levest forrón fogyasztjuk, a találásnál pedig a rukkolából ízlés szerint kerül a tetejére.

Fanni Fanni

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .