Instagram

Follow Me!

Igazi vitaminbomba a szeles őszi napokra ez a különleges ízvilágú krémleves.

Hozzávalók 4 főre:

A leveshez:
  • 3 db karalábé
  • 2 db nagyobb méretű édesburgonya
  • 1 kisebb szelet sütőtök (elhagyható)
  • 1 közepes fej hagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő (elhagyható)
  • ízlés szerint bors
  • főzőtejszín
A tetejére:
  • rukkola (kb. egy marék)
  • olaj

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket ebben teljesen puhára főzzük.

Ha a zöldségeink megpuhultak, akkor annyi vízben, amennyi épp ellepi a már megfőtt zöldségeket (ha szükséges, akkor inkább öntsünk le róla- utólag lehet pótolni) botmixer segítségével pürésítjük. Ezt követően körülbelül 1-1,5 dl főzőtejszínnel összeforraljuk, és utólag sóval, esetleg borssal ízesítjük.

A tetejére a rukkolát nagyon kevés olajon megfuttatjuk, folyamatos kevergetés mellett ropogósra sütjük.

A levest forrón fogyasztjuk, a találásnál pedig a rukkolából ízlés szerint kerül a tetejére.

 

Otthon ízei Otthon ízei

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

A leggyorsabb levesek egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..