Instagram

Follow Me!

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Hozzávalók:

  • 1 fej fejes/ jégsaláta
  • víz ( kb. 1 l , saláta méretétől függ)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint 10%-os ecet ( kb. 4-5 evőkanál)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3-4 evőkanál cukor)

Elkészítés:

A salátát megmossuk és lecsepegtetjük. Leveleire bontjuk, a külső leveleket eldobjuk.

Egy nagyobb tálba langyos vizet eresztünk, amihez hozzáadjuk az ecetet, a sót és ízlés szerint a cukrot. Jól elkeverjük.

Ha a cukor feloldódott belenyomkodjuk a leveleire szedett salátát.

Fél órát állni hagyjuk, utána fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..