Instagram

Follow Me!

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)
A töltelékhez:
  • sárgabarack lekvár
A tetejére:
  • 1 tojás fehérje
    5 dkg darált dió
    2 kávéskanál porcukor
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.

Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

Közben a tojásfehérjét felverjük. ( Nem kell túl keményre, kvázi laza habbá verjük. )

A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.

A lyukas közepűek tetejét lekenjük a tojásfehérjével és belemártjuk a cukros dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.

Picit pihenni hagyjuk, körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..