Diós tetejű linzer - Otthon ízei

Diós tetejű linzer

Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)
A töltelékhez:
  • sárgabarack lekvár
A tetejére:
  • 1 tojás fehérje
    5 dkg darált dió
    2 kávéskanál porcukor
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.

Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

Közben a tojásfehérjét felverjük. ( Nem kell túl keményre, kvázi laza habbá verjük. )

A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.

A lyukas közepűek tetejét lekenjük a tojásfehérjével és belemártjuk a cukros dióba.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.

Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.

Picit pihenni hagyjuk, körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.