Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 14 szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg darált dió
  • 9 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • ízlés szerint rumaroma (egy kevés)

A habhoz:

  • 4 - 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló

A ropogóshoz:

  • 5 - 6 ek. cukor
  • pár szem dió

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Amikor látjuk, hogy a hab állaga közepes, akkor hozzáadjuk a cukrot, és így verjük kemény habbá.
  • A diót közben ledarájuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és összeforgatjuk. Majd végül, laza mozdulatokkal a kemény habhoz adjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.
  • A masszát két egyenlő részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 30×32 cm-es tepsibe egyenletesen szétterítjük. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt készre sütjük. Amikor megsül, akkor a lap elég törékeny, így óvatosan kell bánni vele, mikor a sütőpapírról lehúzzuk. Így teszünk a másik lappal is.
  • Közben a tejből és a pudingporból megfőzzük a pudingot és félre tesszük, hogy teljesen kihűljön. A vajat (szobahőmérsékletű) a porcukorral habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a már meghült pudingot. Ha rumaromával ízesítjük, akkor azt is most keverjük hozzá.
  • A sütemény megtöltéséhez a 2 megsült lapot középen ketté vágjuk, így kapjuk meg a 4 lapot. A krémet 3 részre osztjuk, és a lapok közé kenjük.
  • A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót is. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményen.
  • Végül a ropogóshoz a cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott diót. Ha ez kész, akkor egy sütőpapírra önjtük, megvárjuk, hogy megszilárduljon, majd apróra törjük és a sütemény tetejére szórjuk.
  • Ebből a mennyiségből körülbelül 12-16 db sütemény készül.

Fanni Fanni

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .