Instagram

Follow Me!

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg uborka
  • kb. 1 liter víz
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ecet ( kb. 4-5 evőkanál)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3-4 evőkanál)
  • ízlés szerint só
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a vizet beízesítjük a só, a cukor és az ecet segítségével.

Az uborkát kicsavarjuk és az ecetes léhez adjuk. Hozzákeverünk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát és beleaprítjuk a fokhagymát.

Állni hagyjuk és később fogyasztjuk.

Tipp: hogy ízletesebb legyen mi aprítunk hozzá kb. 2 paradicsomot, egy cső hegyes erős paprikát és 1-2 fej hagymát.

Otthon ízei Otthon ízei

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..