Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csomag tészta (350-400g)
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 kis csomag bacon (10 dkg)
  • olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés:

A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.

Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.

Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.

A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.

Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Falatnyi Kína- egy szürke hétköznap színfoltja.

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..