Instagram

Follow Me!

Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2-3 evőkanál zabpehely liszt
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • opcionális: egy pici reszelt trappistát vagy parmezánt is adhatunk hozzá

Elkészítés:

A cukkinit alaposan átmossuk, a végeit levágjuk, a többi részét pedig nagyobb lyukú reszelő segítségével egy tálba reszeljük és jól besózzuk. A sózást követően egy picit félretesszük (10-20 perc), és hagyjuk, hogy levet eresszen.

Miután ez megtörtént jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és ízesítjük őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a tojást, a 3 evőkanál zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszzsírt és a 2 evőkanál natúr joghurtot. Jól elkeverjük, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő sűrűségű, ne túl híg tésztát kapjunk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy evőknál segítségével megformáljuk a lángosokat. Mindkét oldalát pirosra sütjük.

A tetejét fokhagymás tejföllel megkenjük, nálunk ezek felül került rá feta sajt és apró kockára vágott paradicsom.

Otthon ízei Otthon ízei

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Hozzászólások
    • Kedves Mamen sanz!

      Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem változatos recepteket hozni!

      Üdvözlettel,
      Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..