Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 2-3 evőkanál zabpehely liszt
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • opcionális: egy pici reszelt trappistát vagy parmezánt is adhatunk hozzá

Elkészítés:

A cukkinit alaposan átmossuk, a végeit levágjuk, a többi részét pedig nagyobb lyukú reszelő segítségével egy tálba reszeljük és jól besózzuk. A sózást követően egy picit félretesszük (10-20 perc), és hagyjuk, hogy levet eresszen.

Miután ez megtörtént jól kicsavarjuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és ízesítjük őrölt fekete borssal. Hozzáadjuk a tojást, a 3 evőkanál zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a kókuszzsírt és a 2 evőkanál natúr joghurtot. Jól elkeverjük, és ügyeljünk arra, hogy megfelelő sűrűségű, ne túl híg tésztát kapjunk.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és egy evőknál segítségével megformáljuk a lángosokat. Mindkét oldalát pirosra sütjük.

A tetejét fokhagymás tejföllel megkenjük, nálunk ezek felül került rá feta sajt és apró kockára vágott paradicsom.

Otthon ízei Otthon ízei

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Hozzászólások
    • Kedves Mamen sanz!

      Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem változatos recepteket hozni!

      Üdvözlettel,
      Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..