Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg méz vagy xilit
  • 10 dkg vaj
  • chia mag (opcionális)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint aszalt gyümölcs (opcionális a szilva)
  • ízlés szerint 70% -os étcsokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a mézet (olvasztva), a szoba-hőmérsékletű de leginkább olvasztott vajat, a tojást és a szódabikarbónát.

Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokoládét. Jól összekeverjük. Gombócokat formálunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és ellapítunk.

Tipp: a tetejére sütés előtt nyomkodhatunk pluszban étcsokit, illetve aszalt gyümölcsöt.

Előmelegített sütőben, 170°-on, 15 alatt megsütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..