Instagram

Follow Me!

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Hozzávalók:

Az alaphoz:
  • 4 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozott kakaópor
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2-3 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
A tetejére:
  • csoki forgács

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vajat olvasztva, és a mézet (ha szükséges megolvasztjuk) valamint a tojást. Összegyúrjuk és tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán nyújtjuk. Egy kör alakú tortaformába szabjuk, körülbelül ujjnyi vastagságúra.

Előmelegített sütőben, 170°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Két tálat használunk. Egyikben a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a habfixeket.

A másik tálban a mascarpone-hoz adjuk az előzőleg, 1 dl vízben felmelegített zselatint, és még melegen jól kikeverjük.

Hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük.

A két tál tartalmát laza mozdulatokkal egybevegyítjük, majd a kész tésztára kenjük.

A tetejét csoki forgáccsal díszítjük, hűtőben tároljuk, 2-3 óra pihentetés után szeleteljük és fogyasztjuk.

Tipp: minél magasabb krémet szeretnénk, annál több mascarpone-t használunk.

Otthon ízei Otthon ízei

A barátom anyukája mutatta nekem ezt a receptet. Amellett, hogy finom még egészséges is.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..