Instagram

Follow Me!

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Hozzávalók:

Az alaphoz:
  • 4 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 db közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozott kakaópor
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 1 nagy doboz Hulala tejszín
  • ízlés szerint cukor
  • 2-3 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
A tetejére:
  • csoki forgács

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a vajat olvasztva, és a mézet (ha szükséges megolvasztjuk) valamint a tojást. Összegyúrjuk és tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán nyújtjuk. Egy kör alakú tortaformába szabjuk, körülbelül ujjnyi vastagságúra.

Előmelegített sütőben, 170°-on, 8-10 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Két tálat használunk. Egyikben a tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagolva hozzá a habfixeket.

A másik tálban a mascarpone-hoz adjuk az előzőleg, 1 dl vízben felmelegített zselatint, és még melegen jól kikeverjük.

Hozzáadjuk a kakaóport, a vaníliás cukrot és ízlés szerint édesítjük.

A két tál tartalmát laza mozdulatokkal egybevegyítjük, majd a kész tésztára kenjük.

A tetejét csoki forgáccsal díszítjük, hűtőben tároljuk, 2-3 óra pihentetés után szeleteljük és fogyasztjuk.

Tipp: minél magasabb krémet szeretnénk, annál több mascarpone-t használunk.

Otthon ízei Otthon ízei

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..