Hozzávalók 4 főre:
A húshoz:
- 12 db csirkeszárny
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint só
- csirkés fűszerkeverék
- 12 evőkanál liszt
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
A körethez:
- 5 nagy fej hagyma
- ételízesítő a hagymához
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
Kimérjük a 12 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csirke fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
A húst megtisztítjuk és megmossuk. Sóval és ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Forró olajban körülbelül 20 percig készre sütjük.
Közben a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk. A hús visszamaradt olajában, folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük.
Hozzászólások Ötletek, tanácsok, kérdések.