Instagram

Follow Me!

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Hozzávalók 4 főre:

A húshoz:
  • 12 db csirkeszárny
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • csirkés fűszerkeverék
  • 12 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
A körethez:
  • 5 nagy fej hagyma
  • ételízesítő a hagymához
A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

Kimérjük a 12 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csirke fűszerkeveréket és jól elkeverjük.

A húst megtisztítjuk és megmossuk. Sóval és ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe.  Forró olajban körülbelül 20 percig készre sütjük.

Közben a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.  A hús visszamaradt olajában, folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..