Instagram

Follow Me!

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Hozzávalók:

  • 30 dkg orsó tészta
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 üveg gomba
  • 5 dkg bacon
  • 4-5 db brokkoli rózsa
  • 1 tömlős krémsajt (tejszínes vagy sima)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3-4 dl tejszín
  • 5 dkg trappista
  • 5 dkg cheddar
  • szükség szerint 1-2 teáskanál liszt a sűrítéshez
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és befűszerezzük a sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral.

Az olíva olajat felhevítjük és a húst rárakjuk. Egy pici vizet adunk hozzá, hogy ne csak süljön, hanem párolódjon is.

A brokkolikat lobogó, sós vízben egy picit előfőzzük, a gombát ízlés szerinti darabokra vágjuk, a bacont felaprítjuk.

Ha a hús megpárolódott hozzáadjuk a bacont, a brokkolit és a gombát majd vele együtt pároljuk tovább.

Mikor minden kellően megfőtt hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt (amennyit igényelnek a húsok és a zöldségek) és a reszelt sajtokat.

Sóval, borssal, ételízesítővel esetlegesen mustárral ízesítjük, majd összeforraljuk.

A tésztát kifőzzük, és összeforgatjuk a mártásunkkal.

Tálaláskor reszelt sajtot szórhatunk rá.

 

Otthon ízei Otthon ízei

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..