Csirkemell őzgerincben - Otthon ízei

Csirkemell őzgerincben

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 5 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg sajt
  • 3 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint snidling (opcionális)

Elkészítés:

A húst előkészítjük. Megmossuk, kifilézzük és apró kockákra vágjuk.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.

A tejfölt, a lisztet és a tojást egy tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a snidlinget, és 15 dkg reszelt sajtot. Jól kikeverjük, és kész is van a masszánk. Belekeverjük a húsokat is.

Az őzgerinc formát kikenjük zsiradékkal, belefektetjük a bacon szeleteket ügyelve arra,hogy a szélei picit kilógjanak. Szükségünk lesz rá, a betakaráshoz.

A tölteléket a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a bacon szeleteket.

Tipp: hosszában is borítsuk be baconnel.

Előmelegített sütőben 170°-on, 30-40 perc alatt megsütjük.

Tipp: ha az őzgerinc formát pluszban tepsibe helyezzük, akkor megóvhatjuk a sütőnket az esetleges kifolyó zsiradéktól.

Ha megsült, akkor egy tepsibe borítjuk, a tetejét a maradék sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a bacon és a sajt meg nem pirul.

Hozzá kukoricás rizst készíthetünk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.