Csavart hús - Otthon ízei

Csavart hús

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Hozzávalók 4 főre:

A húshoz:
  • 8 vékony szelet sertés karaj
  • 8 szelet sonka
  • 6-8 db friss gomba
  • 30 dkg sajt
  • ízlés szerint só
A panírhoz:
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • körülbelül 3 tojás
A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

A húsokat kiklopfoljuk és besózzuk. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a gombát felaprítjuk.

A húsokat lefektetjük, egy szelet sonkát helyezünk rájuk, ráhalmozzuk a gombát, a vékony szelet sajtot és felcsavarjuk. Először lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük.

Forró olajban kisütjük, melegen fogyasztjuk.

Kiváló körete lehet a fokhagymás krumplipüré.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.