Instagram

Follow Me!

A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Hozzávalók:

  • 1 db natúr tömlős krémsajt
  • 4-5 db kisebb/közepes méretű cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, és 20-30 perc alatt, lobogó vízben puhára főzzük. A főzővízhez egy pici sót is adhatunk. Miután a céklák megpuhultak, leöntjük róluk a vizet, és hagyjuk kihűlni.

Közben az 1 evőkanál olajat felhevítjük és az előzőleg megpucolt, apró kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Mikor a hagyma kezd üvegesedni, akkor az 1 gerezd fokhagymát is apró kockára vágjuk, és hozzáadjuk. A hagymákat együtt körülbelül 1 percig pirítjuk.

Miután a cékla kihűlt felkockázzuk, egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és a tömlős krémsajtot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezt követően botmixer segítségével jól összemixeljük, üvegbe töltjük, és kenyérre kenve fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

A legtöbb ételhez tökéletesen passzoló mártások egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..