Burgonya krokett - Otthon ízei

Burgonya krokett

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Hozzávalók:

A kroketthez:
  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 db közepes tojás sárgája
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)
A panírhoz:
  • 5-6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5-6 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba helyezzük, és annyi vízben, amennyi ellepi őket puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adunk.

Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük egy villával, vagy krumplinyomó segítségével.

Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és rudakat formálunk.

Tipp: ha egy picit lágynak érezzük a tésztát keverhetünk hozzá lisztet, vagy rétes lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen liszt ízű.

A rudakat körülbelül 5 cm-es darabokra vágjuk.

Panírba forgatjuk, majd forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt kisütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.