Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Előkészület: 50 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A kroketthez:

  • 40 dkg burgonya
  • 3 dkg vaj
  • 1 db közepes tojás sárgája
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

A panírhoz:

  • 5 - 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 - 6 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A krumplikat megpucoljuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Egy lábasba helyezzük, és annyi vízben, amennyi ellepi őket puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adunk.
  • Ha megfőtt leszűrjük és összetörjük egy villával, vagy krumplinyomó segítségével.
  • Hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  • Lisztezett nyújtódeszkára tesszük, és rudakat formálunk.
  • Ha egy picit lágynak érezzük a tésztát keverhetünk hozzá lisztet, vagy rétes lisztet ügyelve arra, hogy ne legyen liszt ízű.
  • A rudakat körülbelül 5 cm-es darabokra vágjuk.
  • Panírba forgatjuk, majd forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt kisütjük.

Fanni Fanni

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .