Buggyantott tojás - Otthon ízei

Buggyantott tojás

A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Hozzávalók:

  • 1 tojás (a lehető legfrissebb tojást használjuk)
  • 1 csipetnyi só
  • 1-1,5 liter víz

Elkészítés:

A vizet feltesszük forrni egy lábasba. Fontos, hogy nem lobogó vízzel kell dolgoznunk, hanem a legjobb az, ha a víz csak csendesen gyöngyözik, tehát pici buborékok sorakoznak az edény alján.

A tojást egy edényben előre feltörjük, ügyelve arra, hogy a sárgája egészben maradjon. Amint a víz eléri a kívánt állapotot, rögtön mehet is a vízbe.

Mielőtt beletesszük, előtte egyfajta örvényt készítünk, aminek a közepébe helyezzük a tojást és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt elkészüljön.

Közben egy pirítóst készítünk, amit vékonyan megkenünk Lurpak vajjal, salátaággyal gazdagítjuk, és már mehet és rá a buggyantott tojás. Snidlinggel díszíthetjük, vagy a tetejére frissen őrölt színes borsot szórunk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.