Brokkolis hús - Otthon ízei

Brokkolis hús

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Hozzávalók:

A húshoz:
  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sonka
  • 1 közepes fej brokkoli
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 20-30 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3-4 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

Elkészítés:

A brokkolit rózsáira bontjuk, és sós, lobogó vízben félpuhára előfőzzük.

A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megkenjük.

A szeleteket lisztbe forgatjuk és forró olíva olajban hirtelen, mindkét felét megkérgesítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük.

Az 5 dkg vajból, a 2 evőkanál lisztből és a tejből besamel mártást készítünk.

A vajat felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, folyamatos kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen sűrű mártást készítünk. A sonkát belekockázzuk a mártásba.

A brokkolit a húsokra helyezzük, majd a sonkás besamel mártással leöntjük. Bacon szeleteket fektetünk rá, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180°-on, a húst puhára sütjük, a sajtot pedig ropogósra pirítjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.