Brokkoli krémleves - Otthon ízei

Brokkoli krémleves

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 szál répa
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el.

Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztünk rájuk, amennyi ellepi őket, és, amennyi levest szeretnénk.

Közepes lángon puhára főzzük, miközben sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük.

Ha a zöldségek puhára főttek, egy botmixer segítségével összemixeljük.

A tejszínből és a lisztből habarást készítünk, majd behabarjuk a levesünket.

Hozzákeverjük az 1 evőkanál tejfölt is.

Utólag igény szerint még pótolhatjuk a fűszereket.

Tipp: forrón reszelt sajttal, vagy pirított baconnal fogyasztjuk.

Készíthetünk hozzá sajtos sonkás korongot is.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.