Instagram

Follow Me!

A nyár egyik legfinomabb krémlevese.

Hozzávalók:

A leveshez:
  • 2-3 dl házi bodzaszörp
  • 2-3 dl habtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 3 dl joghurt
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom
A habgaluskához:
  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • Az epervelőhöz:
  • 6-8 szem eper
  • 1-2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A leves elkészítéséhez a bodzaszörpöt egy fazékba tesszük, elkezdjük felforralni, és adunk hozzá körülbelül annyi vizet, mint amennyi szörpöt használunk.

A joghurtot a habtejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a mézet, belekeverjük a pudingport és ezt az egészet óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez, és jól összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Adunk hozzá pár csepp citromlevet, egy pici sót, és ízesítjük az 1 csomag vaníliás cukorral. Majd jól lehűtjük.

A habgaluskához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egy vízbe mártott kanállal egy tányérra szaggatunk belőle. A tányért a mikróba tesszük és 800-900 W-on, 1-1,5 percig melegítjük. Ezzel el is készült a habgaluskánk.

Az epervelőhöz az epreket megpucoljuk, felvágjuk, egy hőálló edénybe tesszük, és hozzáadunk 1-2 evőkanál cukrot. Ezt az edényt sütőbe tesszük, 170°-on addig sütjük, míg a cukor szépen fel nem olvad és az eper levet nem ereszt.

A tálalásnál a jéghideg leveshez adunk egy kis epervelőt, majd rákerül a habgaluska is.

Otthon ízei Otthon ízei

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Krémleves a meleg, nyári napokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..