Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 zsemle
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  •  2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint  só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.

A sonkát felkockázzuk és beleforgatjuk a besamel mártásba. A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük a mártással, a tetejüket pedig vastagon megszórjuk reszelt sajttal.  Előmelegített sütőben, légkeverésen vagy grillen 15 perc alatt 170° -on megpirítjuk.

Tipp:  én egy régi típusú melegszendvics sütőt használtam, ami természetesen fokozta az amúgy is mennyei ízeket.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy egyszerű pirítósból akár a hét legjobb reggelijét készíthetjük el.

Egy különlegesebb melegszendvics, arra az esetre, ha már unjuk a sonkás-májkrémes változatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..