Besamel mártás - Otthon ízei

Besamel mártás

Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk.

Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.

Jól összeforraljuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.