Instagram

Follow Me!

Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk.

Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.

Jól összeforraljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Krémes, pikáns és nagyon sajtos.

Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..