Instagram

Follow Me!

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db nagyobb batáta
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • 2 gerezd fokhagyma (opcionális)
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A batátát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

Egy lábasban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez egy csipet sót is adunk. Közepes lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg jól meg nem puhulnak.

Ha megpuhultak, akkor leszűrjük, és egy krumplinyomó/törő vagy pedig egy villa segítségével jól összetörjük.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és adhatunk hozzá egy kevés olíva olajon megfuttatott fokhagymát is.

Majd végül hozzákeverjük az egy evőkanál tejfölt és a vajat.

Otthon ízei Otthon ízei

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..