Barack - Otthon ízei

Barack

A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.

Hozzávalók:

A tésztához:

80 dkg liszt

30 dkg cukor

2 dl tej

20 dkg margarin

2 tojássárgája

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

20 dkg vaj

5 dkg porcukor

2evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 rumaroma

2 dl tej

A színezéshez:

2 dl málanszörp

cukor


Elkészítés:

Egy keverőtálat előkészítünk, amiben a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a margarint tej segítségével összedolgozzunk.

A lisztet apránként, fokozatosan adagoljuk hozzá. Jól gyúrható tésztát készítünk.

A tésztából körülbelül dió nagyságú gombócokat formálunk és előmelegített sütőben, 170°-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, világosra sütjük.

Sülés után a gombócok közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk, félretesszük hűlni.  A kivájt belsőket hidegen a kezünk segítségével elmorzsoljuk.

A töltelék elkészítésénél a morzsához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, az olvasztott vajat, a rumaromát és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

A masszával megtöltjük a kivájt gombócokat és összeragasztjuk őket.

A színezéshez málnaszörpöt használunk hígítás nélkül, amibe belemártjuk a barack mindkét oldalát, majd kristálycukorba hempergetjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.