Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:

80 dkg liszt

30 dkg cukor

2 dl tej

20 dkg margarin

2 tojássárgája

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

20 dkg vaj

5 dkg porcukor

2evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 rumaroma

2 dl tej

A színezéshez:

2 dl málanszörp

cukor


Elkészítés:

Egy keverőtálat előkészítünk, amiben a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot és a margarint tej segítségével összedolgozzunk.

A lisztet apránként, fokozatosan adagoljuk hozzá. Jól gyúrható tésztát készítünk.

A tésztából körülbelül dió nagyságú gombócokat formálunk és előmelegített sütőben, 170°-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, világosra sütjük.

Sülés után a gombócok közepét egy kiskanál segítségével kivájjuk, félretesszük hűlni.  A kivájt belsőket hidegen a kezünk segítségével elmorzsoljuk.

A töltelék elkészítésénél a morzsához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, az olvasztott vajat, a rumaromát és annyi tejet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

A masszával megtöltjük a kivájt gombócokat és összeragasztjuk őket.

A színezéshez málnaszörpöt használunk hígítás nélkül, amibe belemártjuk a barack mindkét oldalát, majd kristálycukorba hempergetjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..