Instagram

Follow Me!

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Hozzávalók kb. 16-18 db-hoz:

  • 30-40 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-1,5 zsemle
  • 1-2 dl tej
  • 1 tojás
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk és egy kevés olajon megfuttatjuk. Közben a zsemlét tejbe áztatjuk.

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a tojást, a megfuttatott hagymát, és az előzőleg teje áztatott, kinyomkodott zsemlét. Jól összegyúrjuk.

Közben olajat hevítünk, körülbelül annyit, hogy félig ellepje majd a golyókat.

Ízlés szerinti golyókat formálunk, és forró olajban, pirosra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..