Instagram

Follow Me!

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6-8 szelet bacon szalonna
  • 1 tömlős krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt
Tetejére:
  • sajt
  • szezámmag
  • mák
  • 1 tojás

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük a tömlős krémsajttal. A 15 dkg sajtot lereszeljük, a már krémsajttal megkent felületre szórjuk és összehajtjuk.

Ezt követően kellő vékonyságúra kinyújtjuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.

A bacont ráfektetjük a levágott csíkokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Megkenjük egy egész felvert tojással. Sajttal, mákkal és szezámmaggal szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Falatnyi pizzák, falatnyi élvezet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..