Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 - 8 szelet bacon szalonna
  • 1 tömlős krémsajt
  • 15 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • sajt
  • szezámmag
  • mák
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és megkenjük a tömlős krémsajttal. A 15 dkg sajtot lereszeljük, a már krémsajttal megkent felületre szórjuk és összehajtjuk.
  • Ezt követően kellő vékonyságúra kinyújtjuk és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk.
  • A bacont ráfektetjük a levágott csíkokra és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük egy egész felvert tojással. Sajttal, mákkal és szezámmaggal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Fanni Fanni

A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.

Egy régi, családi receptkönyv megsárgult oldalán találtam ezt a sajtos receptet. Azonnal ki kellett próbálnom, nagy sikert aratott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .