Instagram

Follow Me!

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 kg alma
  • 4 dkg cukor
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Ízlés szerint  porcukorral és fahéjjal ízesítjük. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk és leöntjük.

Hozzáadjuk a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és lassanként a lisztet, amit előzetesen elkeverünk az 1 csomag sütőporral. Jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, és egy közepes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert az olajban fel fognak fújódni.

Mindkét oldalát pirosra sütjük.

Fogyaszthatjuk lekvárral, esetleg porcukorral.

Mi erdei gyümölcsös vanília pudinggal szeretjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

A barátom anyukája mutatta nekem ezt a receptet. Amellett, hogy finom még egészséges is.

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..