Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 kg alma
  • 4 dkg cukor
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Ízlés szerint  porcukorral és fahéjjal ízesítjük. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk és leöntjük.

Hozzáadjuk a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és lassanként a lisztet, amit előzetesen elkeverünk az 1 csomag sütőporral. Jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, és egy közepes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert az olajban fel fognak fújódni.

Mindkét oldalát pirosra sütjük.

Fogyaszthatjuk lekvárral, esetleg porcukorral.

Mi erdei gyümölcsös vanília pudinggal szeretjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..