Almás fánk erdei gyümölcsös vanília pudinggal - Otthon ízei

Almás fánk erdei gyümölcsös vanília pudinggal

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre liszt
  • 1 kg alma
  • 4 dkg cukor
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Ízlés szerint  porcukorral és fahéjjal ízesítjük. Megvárjuk, hogy levet eresszen, majd kicsavarjuk és leöntjük.

Hozzáadjuk a 2 tojást, a vaníliás cukrot, és lassanként a lisztet, amit előzetesen elkeverünk az 1 csomag sütőporral. Jól összekeverjük.

Az olajat felforrósítjuk, és egy közepes kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert az olajban fel fognak fújódni.

Mindkét oldalát pirosra sütjük.

Fogyaszthatjuk lekvárral, esetleg porcukorral.

Mi erdei gyümölcsös vanília pudinggal szeretjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.