Instagram

Follow Me!

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Hozzávalók 12 db csigához:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1,75 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • egy csipet só
A töltelékhez:
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 db nagyobb alma
  • búzadara
  • cukor
  • fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a vajat, a felfutott élesztőt, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, esetleg tejet és könnyen kezelhető tésztát készítünk.

Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt jól megkelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, fahéjjal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, a vajat megolvasztjuk.

Ha a tésztánk eleget pihent lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal, meghintjük búzadarával (vékonyan), hogy az alma ne tudja ellágyítani.

Az almát kicsavarjuk, a levét leöntjük és a tölteléket a tésztára halmozzuk. Egyenletesen elosztjuk, majd szorosan feltekerjük.

Ízlés szerinti vastagságúra vágjuk. Körülbelül kétujjnyi vastagra érdemes.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymáshoz nem túl közel.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp: sülés után fahéjas, vagy vaníliás cukorral hinthetjük meg.

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..