Almás- fahéjas csiga - Otthon ízei

Almás- fahéjas csiga

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Hozzávalók 12 db csigához:

A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1,75 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • egy csipet só
A töltelékhez:
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 3 db nagyobb alma
  • búzadara
  • cukor
  • fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a vajat, a felfutott élesztőt, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, esetleg tejet és könnyen kezelhető tésztát készítünk.

Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt jól megkelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, fahéjjal és cukorral ízlés szerint ízesítjük, a vajat megolvasztjuk.

Ha a tésztánk eleget pihent lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal, meghintjük búzadarával (vékonyan), hogy az alma ne tudja ellágyítani.

Az almát kicsavarjuk, a levét leöntjük és a tölteléket a tésztára halmozzuk. Egyenletesen elosztjuk, majd szorosan feltekerjük.

Ízlés szerinti vastagságúra vágjuk. Körülbelül kétujjnyi vastagra érdemes.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymáshoz nem túl közel.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp: sülés után fahéjas, vagy vaníliás cukorral hinthetjük meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.